Local Open Source Cluster (LOSC)

Informatie over LOSC

Waarom? Omdat als je een verzamelplaats hebt, dan heb je ook een uitwisselplaats.

Het thema van LOSC is Open Source Software en Open Source Hardware. Ook wel Free Software en Free Hardware genoemd. (free as in freedom of speech)

"Linux" is het bekendste computerprogramma wat als Open Source product bestaat, maar ook andere O.S. programma’s zoals Perl, Python, PHP, MySql, Postgres, Apache, Postfix, Git, Arduino en Eclipse hebben onze belangstelling. Verder beschouwen wij (netwerk)protocollen, softwarepatenten, documentformaten, softwarelicenties en de Open Source cultuur tot ons aandachtsgebied.

Lokaal

Het lokale zit in het feit dat door het Cluster ook bijeenkomsten in Breda georganiseerd worden. Het concept is ook in jouw woonplaats of zelfs woonwijk te implementeren.

Het LOSC wil het gebruik van opensource software en opensource hardware stimuleren. LOSC heeft geen tijdschrift en geen contributie. De belangrijkste links in de vereniging zijn de (periodieke) bijeenkomsten, deze website en de mailing list. Via deze wegen wordt de uitwisseling van informatie laagdrempelig en de hobby een stuk aantrekkelijker.

LOSC is in eerste plaats een netwerk van mensen. Mensen die Linux en Open Source zien als een uitdaging waarbij je er niet voor terugschrikt documentatie te lezen en zelf zaken uit te zoeken. Het LOSC geeft je de gelegenheid ervaringen uit te wisselen en mensen te ontmoeten die je niet wazig aanstaren als je het over je hobby hebt.

LOSC is wat ons betreft een goede aanvulling op je eigen vereniging. (Blijf daar gewoon lid van.) De bedoeling van LOSC is het bijeen brengen van mensen met gelijke interessen die kort bij elkaar wonen maar niet verenigd zijn of verdeeld over diverse verenigingen.

Cluster

Clusters bestaan uit meerdere node’s en het is per definitie makkelijk dat er node’s bij gezet kunnen. Dat is ook de reden waardoor we een zaaltje huren en niet bij iemand in de huiskamer bijeenkomen.

Als je meer voor OSS voelt dan alleen gebruiken, dan is LOSC de plek om aan te sluiten.